HTML

NAVigare necesse est

Az adóhivatal olyan a vállalkozónak, mint a vihar a hajósnak: tudjuk, hogy előbb vagy utóbb az utunkba kerül. Elkerülni nem lehet, legfeljebb felkészülni a fogadására. Például rendben tartani a szerelvényeket, rögzíteni a rakományt, kiismerni a természetét és annak megfelelően megválasztani az útirányt. A régi római mondás szerint hajózni muszáj, élni nem. Király László György közel tíz év, adóhivatalban szerzett gyakorlat után 2010 óta adószakértőként tevékenykedik, és abban próbál segíteni a blog olvasóinak, hogy ezt a mondást napjainkra kicsit másként lehessen fordítani. Adózni muszáj - de élni is. ----- Egyéni adóproblémákkal közvetlenül is megkereshet a royal.image.kft@gmail.com címen.

Friss topikok

2012.08.15. 16:26 Király L. Gy.

Adózni muszáj - de meg is kell élni!

Tisztelt olvasók!

Másodszorra futok neki az adózással kapcsolatos blognak. Az első próbálkozást, az adó-NAVigátort végül is feladtam egy sajátos névegyezés miatt, de hát olyan nagy veszteség senkit sem ért, hisz az érdemi írások még nem jelentek meg. Ezzel együtt nagy örömmel tölt el az a váratlanul nagy érdeklődés, amelyet az oldal indításának híre kiváltott, és persze bátorítást is nyújt ez számomra.

A cél változatlan: szakmai szempontból megalapozottan, de érthetően szólni az adózás kényes kérdéseiről. Valaki azt írta, hogy reméli, arról is olvashat majd ezen az oldalon, hogy hogyan lehet legálisan minél több pénzt az adózóknál tartani. Természetesen ez egy fontos cél, de itt is leírom: több mint két és fél éves tanácsadói tapasztalaton egyik legfontosabb tanulsága, hogy rengeteg bírságot és késedelmi pótlékot megspórolhatnának a cégek, ha 1. időben megkérdeznének egy adószakértőt arról, hogy rendben vannak-e a dolgok úgy, ahogyan csinálják, 2. hallgatnának is arra, amit mond.

A blog mottója a címében is olvasható: adózni muszáj. De nem többet, mint ami az éppen aktuális törvényekből adódik, hisz élni is muszáj. Remélem, a magam eszközeivel hozzá tudok járulni ehhez. 

Igyekszem a bejegyzésekkel amennyire csak lehet aktuálisnak lenni, olyan dolgokról írni, amelyek tapasztalatom szerint épp most érdeklik a vállalkozókat, cégvezetőket, újságírókat – vagy éppen engem. A következő napokban ezért az alábbi témákról várhatóak bejegyzések:

  • Milyen feltételeknek kell megfelelnie az autóbérlésnek, hogy az valóban áfa-mentes lehessen?
  • Jár-e valamilyen adókötelezettséggel, ha semmissé válik egy bankhitel szerződés?
  • Tényleg vannak adózási szempontból kedvező életbiztosítási konstrukciók?
  • Mi az ördög az a 12T1041-es nyomtatvány, és tényleg megbüntethetnek-e érte 5 millió forintra, ahogyan azt egy Szabó Gábor nevű vállalkozó állította az egész országnak szétküldött e-mailjében?
  • Kinek lesznek jók az új kisvállalkozási adók? (számításokkal)

… és még sok minden más is, de nagyon várom a tisztelt olvasók javaslatait is az adoznimuszaj kukac gmail pont com elektronikus levélcímre. Természetesen örömmel fogadok minden ötletet, véleményt, kritikát (és elismerést is) ezen a címen. Ha pedig valaki egyedi ügyben szeretné igénybe venni a szolgálataimat, az a royal pont image pont kft kukac gmail pont com címre írhat.

5 komment

Címkék: adózás adótanácsadás adózni muszáj - de meg is kell élni adó-NAVigátor


A bejegyzés trackback címe:

https://adoznimuszaj.blog.hu/api/trackback/id/tr974714012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kúp Ica 2012.09.01. 21:03:25

Végre egy értelmes kezdeményezés! Sok kérdésem lesz a jövőben...

Király L. Gy. 2012.09.01. 21:19:50

@Kúp Ica: Várom szeretettel a kérdéseket, és igyekszem rá választ adni.

ronhks 2012.09.04. 14:19:08

Örülök, hogy rátaláltam a blogra, mert egy érdekes és legtöbbünk számára túl zavaros vizeken segít majd átkelni (legalábbis remélem :) )
Kitartást, és sok-sok energiát kívánok a munkához!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy RSS csatorna majd várható-e a Blog-hoz? Nagy segítség lenne.

Király L. Gy. 2012.09.05. 11:19:09

@ronhks: Nem vagyok egy geek, nem értem a blogolás minden technikai részletét, de a szakértők azt mondják, hogy az indexes blogokat csak be kell állítani az általad használt feed olvasóban, és máris működik a dolog. Mindenesetre - ugyancsak a szakértők tanácsára - a Google feedburner-jében is beállítottam az oldalt, így a leggyakrabban használált feedolvasok állítólag gond nélkül észreveszik. Ennyit tudtam tenni ...

ronhks 2012.09.05. 14:29:35

@Király L. Gy.: Köszönöm! Minden sikerült és megy!
süti beállítások módosítása